Mi a gipszkarton terv és miért fontos?

Hasonlóan az elektromos tervhez ez is a szakág és a te segítségedre készül. A gipszkarton terv(ek) tartalmazzák a dekorációs célú gipszkarton szerkezetek tervét, úgy mint álmennyezetek és a bennük elhelyezett rejtett világítások, falfülkék, egyéb dekorációs vagy éppen szükséges megoldások.

Burkolási terv? Miért is?

Igen, ez is fontos mind a hideg, mind a meleg burkolatok esetében, hiszen számtalan szempontot kell figyelembe venni adott térben. (dekor burkolatok, fényviszonyok, fugák szépen fussanak, zuhanypanel helye, WC mögötti parapetfal burkolása…) A munkám során látott tapasztalataimból kiindulva, nyugodtan le merem írni, hogy ne hagyatkozzunk csupán a szakág szóbeli véleményére. Hiszen elmagyarázza szóban hogyan fog kinézni és ezt vagy értjük vagy nem… Aztán ha a végeredmény mégsem az igazi, akkor a javítás már nagyon költséges lehet!

Mit jelent a bútorterv és miért van erre szükség?

Sok esetben jobban kihasználhatóak a tér adta lehetőségek, és így a végeredmény is sokkal mutatósabb lesz, ha egyedileg, méretre készülő bútorok kerülnek betervezésre. (pl.: a konyhabútor, média fal vagy előszobabútor; iroda, magánrendelő esetében a recepciós pult, a különböző irodai rendszerezők, munkaállomások…) Ezekben az esetekben egyedi bútorterv készül, melyből az asztalos már tud dolgozni. Ami szintén fontos, hogy a színeket és textúrákat is így lehet a legtökéletesebben összehangolni.

Ha a Home Styler Studio előválogatja az anyagokat az miért jó nekem?

Hatalmas a kínálat burkolatokból, textilekből, bútorokból, kiegészítőkből. Mivel ezen a ponton már ismerem az igényeidet, tudom, hogy mit szeretnél. Így már nem kell a teljes kínálatot hetekig nézegetned. Kiválasztom a személyiségedhez és igényeidhez leginkább közel álló darabokat és neked már csak rá kell mutatnod az igazira! 🙂 Mindezt úgy, hogy közben a teljes harmóniára is figyelek!

Miért van szükség a művezetésre?

Sajnos sok esetben tapasztalom, hogy a tervek elkészítése nem elegendő ahhoz, hogy a közösen megálmodott tér életre keljen! A szakágakkal nem elegendő egyszer egyeztetni, hanem érdemes a kivitelezési munkálatokat folyamatosan felügyelni. Ebben is tudok segítséget nyújtani, hiszen egy jó tervező már képzeletben „bent lakik” a tervezett épületben és látja azonnal a problémákat, amik ebben a szakaszban még egyszerűbben orvosolhatóak.

Mit jelent a 3D látványterv?

A 3D látványterv nem fotorealisztikus látványterv, viszont a térkapcsolatokat, bútorok tömegét, elhelyezését és a dizájnt tökéletesen érzékelteti. Általában azért van erre szükség, mert a 2D tervek nem mindenkinek egyértelműek. Ráadásul azon a falakra elképzelt kiegészítőket, tapétákat, függönyöket sem lehet bemutatni. Ugyanez igaz az elképzelt világítási és gipszkarton megoldásokra is.

Miért nem tesszük be azokat a bútorokat kiegészítőket a látványtervbe, amelyeket kiválasztottam?

A látványterv segít megérteni és láttatni az elképzelést, viszont nem áll rendelkezésre minden berendezési tárgyból 3D modell, amelyet fel lehet használni. Ezeket adott esetben virtuálisan „le is lehet gyártani”, de rengeteg idő. Ezért igyekszem hasonló berendezési tárgyakat és kiegészítőket alkalmazni, hogy az élmény és a hatás hasonló legyen. A többit más módon is át tudjuk beszélni és tapasztalataim szerint, tökéletesen érthető lesz. 🙂

Miért a Home Styler Studio?

Számomra nagyon fontos a közvetlenség és a kölcsönös bizalom. Megbízóimmal egy közös munkafolyamat végére szinte baráti viszony alakul ki. Szeretem a boldog mosolyt az arcokon látni! 🙂

Értem, de miért kell nekem lakberendező?

Ez is egy szakma, ahogyan a tiéd is. Nagyon sok ember rendelkezik jó ízléssel és jó képességekkel, de ez önmagában általában nem elég! Ergonómiai és megvalósíthatósági szempontokat is figyelembe kell venni. Sőt, ahogyan te is a saját szakmáddal kapcsolatosan biztosan elmondhatod, úgy ebben a szakmában is fontos a folyamatos képzés és tájékozódás, hiszen úgy tudom a legtöbbet nyújtani, ha naprakész vagyok. Vannak általános érvényű szabályok és vannak közülük áthághatóak, ezt hívom én rosszalkodásnak. 🙂 De az alapvető szabályok, újítások, beszerzési források ismerete nélkül nehéz a megvalósítás.

Mi a berendezési alaprajz és miért fontos?

A berendezési alaprajz segítségével tudom megmutatni, hogyan lehet elrendezni a bútorokat az adott térben a legoptimálisabban, figyelembe véve az ergonómiai szempontokat. A falak mozgatása, bontása, építése milyen új térkapcsolatokat eredményez és hogyan lehet ezáltal a hangulatot és a funkciókat változtatni. Általában 2-3 berendezési alaprajzi verzió készül, melyekből kialakul a végleges elrendezés mind a falak, mind a bútorok tekintetében.

Mi a hangulati lap?

A hangulati lap nagyon fontos része a tervezésnek, ez mutatja meg, hogy milyennek szeretnéd látni a végeredményt. A hangulati lap összeállítása előtt természetesen jobban meg kell, hogy ismerjelek! 🙂

Mi a színterv?

A színtervet akár sablonnak is nevezhetjük, amelyen a tervezendő helyiségek színeit és azok várható arányát mutatom be.

Mit jelent az elektromos koncepcióterv?

Az elektromos koncepcióterv segítséget jelent mind a villanyszerelést végző szakág, mind a te számodra. Az egyes fényforrások, lámpák, dugaljak, szekrényvilágítás, egyéb hangulati világítások kiállásainak pontos méretezésével. (pl.: az étkező asztal fölötti lámpa valóban a megfelelő helyre – az étkező asztal fölé – kerülhet; szükséges helyeken lesz konnektor; a tervezett olvasósarokhoz legyen hová bedugni az állólámpát; a gardróbszekrény világításhoz valóban legyen kiállás kialakítva) Amire pedig nem is biztos, hogy gondolnál, megmutatja, mit honnan lehet majd kapcsolni, mit szeretnél egyszerre vagy külön kapcsolni, de ezeket részletesen átbeszéljük majd személyesen! 🙂