Az eddigi tapasztalataim alapján sokan nincsenek azzal tisztában, hogy mikor érdemes a lakberendezőt megkeresni. Hiszen fontos azt is szem előtt tartani, hogy a lakberendező nem csupán az „i”-re teszi fel a pontot, azaz dekorál, hanem ergonómiai szempontokat vesz figyelembe, igények és életstílus alapján alakítja ki a kívánt életteret. Mindezekhez ajánlást tesz világítási megoldásokra, anyaghasználatra, egyedi, beépített bútorokra, gipszkarton megoldásokra és sorolhatnám. Mindezeken túl pedig szereti használni a színeket, a formákat és a textúrákat! Nyílván nincs erre sem általános recept, íme néhány általánosítható élethelyzet!

Ház, lakás vásárlása esetén

Érdemes lehet, akár már a kiszemelt lakás megvásárlása előtt egyeztetni a lakberendezővel, hogy az ingatlan átformálható-e az igényeknek megfelelően. Azzal azonban jó tisztában lenni, hogy a falak mögé a lakberendező sem lát be, tehát nem várt eseményekkel így is előfordulhatnak!

Ház, lakás építése esetén

Bármilyen furcsa legyen is első olvasatra, érdemes a lakberendezőt minél előbb bevonni a tervezés menetébe, hogy egy valódi otthon legyen a végeredmény. Számtalan fontos kérdés merül fel egy épülő otthon esetében. Hol legyenek konnektorok. Mit is kapcsoljon az a kapcsoló majd? Hová kerüljön a radiátor? Jó lesz így a konyha melletti fal? Ugye milyen egyszerű kérdések? DE amikor minden elkészül és kiderül, hogy pont nem az étkezőasztal fölé került a függeszték, kevés a konnektor vagy épp ott nincs is, nem jól kihasználható a konyha, a radiátor miatt nem lehet kényelmesen eljutni az ágyhoz… Sok-sok bosszúság, aminek a javítása már sok többletköltséggel jár!

Lakás, ház felújítás tervezése esetén

Amikor gondolat már megszületett, de a sok ötletet nehéz letisztítani és nem is egyértelmű, hogy tulajdonképpen mi lenne az optimális megoldás. Érdemes ebben az esetben is felkeresni a lakberendezőt, hiszen a felújításnak is több fokozata lehet, függően az igényektől és az anyagi lehetőségektől. A lakberendező a lakás felfrissítésétől, újradekorálásától kezdődően a terek újragondolásáig tud segítséget és tanácsokat adni.

Van saját határozott elképzelés, de aggódik a végeredmény miatt

Megértem, nem egyszerű és sokszor nem is olcsó mulatság! Célszerű ebben az esetben is egyeztetni, hiszen megerősítést nyerhet az elképzelés vagy akár adhat plusz ötleteket és megoldási javaslatokat is, ami addig fel sem merült. Ami szintén a megrendelő segítségére van, hogy akár 3D fotorealisztikus látványtervek is készülhetnek. Így előre látható a végeredmény!